tisdag 2 september 2008

Sexuell avhållsamhet i den Fria Världen?

USA’s politik och människorna i det stora landet förblir ett mysterium! Jag var helt säker på att kungörandet om Palins gravida och unga dotter skulle gynna de republikanska väljarnas förtroende. Men icke, förstår jag av att läsa NY Times! Skandal i kristna kretsar. Och vari ligger då skandalen? Jo, det är fel att låta ungdomar:

-Ha sex
-Använda preventivmedel
-Göra abort
-Föda barn

Ja, till och med sexualundervisning i offentliga skolor är Palin själv motståndare till! Vad är det som har hänt i den Nya Världen? Vad stod egentligen alla de nytänkande människor för, de som seglade över Atlanten och vände ryggen till Europas monarkier och det feodala samhället? Den fria Nya Världen! Tror verkligen USA att de är en framtidsnation med frågor som dessa som huvudrubriker i en värld som håller på att gå under ekonomiskt och ekologiskt?

Tja, de verkar ha spelat ut sin roll som världsledare. Högmod före fall. Det finns nya starkare nationer som kommer att segla förbi innan någon hunnit reagera. Indien, Kina, förhoppningsvis också Europa! Såvida de inte väljer förändring...

2 kommentarer:

Anonym sa...

Bra inlägg.

Det finns verkligen en hel del problem runt sex i USA, men de löses ju inte genom att undvika sexundervisning.

Undrar om Obama vågar påpeka detta faktum?

Anneli sa...

Hej Johnny, och tack!

Sorry om jag var lite hård mot dig, vi är iallafall överens om detta!

Jo, jag är helt övertygad om att Obama vågar påpeka detta faktum. Just för att oönskade graviditeter slår hårt mot kvinnor och hårdast mot fattigare kvinnor. Det är inte alla som har pengar att försörja fem barn, en man, och ena dotterns familj som inte har någon inkomst.

Palin och tokkristna republikaner upprör mig just för att de av någon gudomling anledning anser sig ha rätten att bestämma för andra.