söndag 14 september 2008

Idol 2008, har vi kommit fram till finalen?

Halvsovande sitter jag i min soffa och tittar på svensk TV, och tar en sista titt på tidningsrubrikerna innan ljuset släcks. Mina ögon faller på en riktigt lång artikel i New York Times med rubriken: - Palin anställde vänner och klippte till fienden - Tydligen förstasidestoff i Söndagstidningen imorgon. Nej, nu orkar jag... hann jag inte tänka klart förrän jag blev klarvaken.

Många oegenligheter letas nu fram. Det känns som en enda stor såpopera, där alla känner varandra, långt däruppe i Alaska. Med gamla ouppklarade motsättnigar från skoltiden i bagaget har flera tjänstemän fått lämna sina befattningar och ersatts av Palins lojalare vänner.

Och det är med dessa fantastiska och framgångsrika metoder, som ju fungerar så bra på hemmaplan, som Palin nu planerar att reformera, förändra och förnya resten av nationen. Det berättar hon i en intervju med ABC News. Intervjun är gjord i hennes hem i Wasilla. En jättevilla i flera våningar med sjötomt. Familjens flyplan står parkerat vid bryggan. Vad skriver de då i New York Times? Tre exempel;

- När hon för första gången tvingades beskära sin budget, undvek hon alla upprörda kritiker, satte sig med sin budgetchef och sin man(?!?), som inte ens är offentligt anställd. Han jobbar på en oljerigg! De tre tillsammans tog nedskärningsbeslut om miljontals dollar
- Forskare i Alaska undersökte hur isbjörnarna berörs av växthuseffekten. Palin går ut offentligt och meddelar att resultatet från denna forskning är att isbjörnarna inte berörs. Senare, när en professor fått fram alla forskningsunderlag finner han att, jovisst påverkas isbjörnen av klimatförändrinen.
- För att undgå hanteringen av offentliga handlingar har många brevväxlingar skett genom privata e-mailadresser.

Låt nu fakta komma före show! Hoppas det är detta Obama väntat på, att attackera med rena fakta och bevis istället för pajkastning a la eftermiddagsshow med infällda skrattsalvor!

USA - Ni kan väl ändå inte välja dessa krigiska och kristna tokdårar! Ni kan väl inte det?

1 kommentar:

anna of sweden sa...

Ja, frågan är om de kan det. Tyvärr är det inte nog omöjligt ...